Syitä, Miksi Renkaissasi Ei Ole Odotettua Pitoa



On muutamia mahdollisia syitä, miksi et saa renkaista odotettua pitoa. Jotkut niistä ovat ilmeisiä ja toiset taas vähemmän ilmeisiä. Ilmeinen syy on, että sinulla on huonot renkaat. Joko renkaiden laatu oli huono alun alkaenkin tai renkaat ovat jo kuluneet. Jos kulutuspinnan syvyys on alle 4 mm, pito vähenee ja sinun täytyy hankkia uudet renkaat.

Huono pito voi johtua myös siitä, että rengaspaine on väärä, ja renkaat on joko yli- tai alitäytetty. Tämä voi saada ajoneuvon käyttäytymään odottamattomalla tavalla. Liian alhainen rengaspaine lisää myös polttoaineen kulutusta ja renkaiden kulumista. Liian korkea rengaspaine johtaa renkaan kulumiseen renkaan keskeltä ja vähentyneeseen kontaktipintaan ja alentuneeseen pitoon. Renkaiden täyttäminen omistajan käsikirjassa ilmoitettuun rengaspaineeseen on helppo tehtävä.

Autosi iskunvaimentimet saattavat myös vaikuttaa asiaan. Huonot iskunvaimentimet eivät kykene työntämään rengasta riittävän tiukasti tietä vasten, jotta syntyisi pitoa. Autoilla, joissa on huonot iskunvaimentimet, on yleensä myös pidempi jarrutusmatka. Tämä siis kannattaa myös tarkastaa mahdollisena syynä. Iskunvaimentimet kuluvat ajan myötä, joten ne voivat helposti aiheuttaa ongelman. Autossasi on neljä iskunvaimenninta, joista kukin sijaitsee renkaiden yläpuolella. Niiden vaihtaminen huoltoliikkeessä ei ole kallista eikä aikaa vievää.


Saattaa myös olla, että sinulla on yksinkertaisesti väärät renkaat olosuhteisiin nähden. Halvat renkaat voivat olla hyvät kuivalla tiellä, mutta huonot märällä pinnalla. Renkaan kulutuspinnalla on suuri vaikutus renkaan pitoon. Tarkista, että sinulla on laadukkaat ja vallitseviin olosuhteisin soveltuvat renkaat. Jos ajat talvella, tarvitset kunnon talvirenkaat, jotka on hyväksytty talviolosuhteisiin. Renkaassa, joka on hyväksytty talvisiin olosuhteisiin, on 3PMSF-symboli renkaan sivuseinässä.

Luulen, että jos käyt läpi tämän listan, löydät syyn renkaidesi heikentyneelle pidolle. Jos et, käy rengashuollossa ja pyydä heitä auttamaan sinua.

Lisätietoja renkaista saat verkkosivultamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/

Comments

Popular posts from this blog

Miksi Talvirenkaita Ei Tule Käyttää Kesällä

Ankariin Talviolosuhteisiin Valmistetut Talvirenkaat

Renkaiden Kierrättäminen Kuuluu Niiden Huoltoon