Asioita, jota pitää tehdä, kun olet päättänyt ostaa nastarenkaat


Nastarenkaiden osto on pakollista, jos asut alueella, jossa teiden lämpötila on lähellä jäätymispistettä. Nastarenkaat ovat paras tapa parantaa kitkaa talvella. Ajo onnistuu paljon paremmin laadukkailla nastarenkailla kuin kesärenkailla tai joka kelin renkailla, joita ei Suomessa juurikaan käytetä. Nastarenkaat ovat tunnettuja siitä, että ne tarjoavat erinomaista pitoa pakkautuneella lumella ja jäällä erityisesti jarruttaessa. Ne voivat kirjaimellisesti pelastaa henkesi, jos ajat vahingossa mustalla jäällä.

Kun päätät ostaa nastarenkaat, on olemassa erilaisia asioita, joita sinun pitää tehdä. Ensimmäisenä ja tärkeimpänä, sinun täytyy ostaa neljä saman mallin rengasta. Jos elät tiukalla budjetilla, kahden kalliin ja kahden halvan renkaan ostaminen saattaa houkuttaa, mutta tätä ei missään tapauksessa kannata tehdä. Jos ostat eri mallin renkaita autoosi, renkaiden pito vähenee. Tämä saattaa aiheuttaa autosi luisumisen tieltä, jos ajat liukkailla teillä.

Toinen asia, mitä kannattaa miettiä, on renkaiden asennus ja tasapainotus. Eri rengasliikkeillä on eri hinnat renkaiden asennukselle ja tasapainottamiselle. Kannattaa käydä monessa eri liikkeessä katsomassa, mitä he velottavat kyseisistä palveluista. Osa rengasliikkeistä antaa renkaiden asennuksen renkaiden oston yhteydessä kaupan päälle. Jos et osaa itse asentaa renkaita, pidä huoli siitä, että joku ammattilainen tekee sen, niin vältät riskiä tehdä sen väärin.

On myös tärkeää ostaa nastarenkaat aikaisin. Ei kannata odottaa talvea ja rynnätä kiireessä eri rengasliikkeisiin etsimään renkaita. Suurin osa rengasliikkeistä tilaavat talvirenkaat syksyllä, joten on parempi ostaa ne silloin. Jos odotat talveen, saattaa olla, että joudut maksamaan enemmän rahaa renkaista, koska kysyntä on silloin korkealla. Saattaa olla, että joudut tyytymään toisiin renkaisiin, mitä olit suunnitellut, koska ne ovat jo loppuneet rengasliikkeestä.

Yksi asia, mikä kannattaa myös tehdä, on ostaa renkaat vanteiden kanssa, vaikka renkaiden vaihto yksille vanteille on mahdollista aina keväisin ja talvisin. On kuitenkin paljon helpompaa vaihtaa vain vanteet, joissa nastarenkaat ovat valmiina. Tämän tekemällä säästät kymmeniä euroja joka kerta, kun haluat vaihtaa renkaat. Vanteiden osto talvirenkaille erikseen on myös kannattavaa, koska sen jälkeen voit suorittaa renkaan vaihdon yksin, ilman että maksaisit siitä jollekin ammattilaiselle.

Lisää informaatiota nastarenkaista ja niiden ominaisuuksista löydät täältä https://www.nokianrenkaat.fi/

Comments

Popular posts from this blog

Miksi Talvirenkaita Ei Tule Käyttää Kesällä

Ankariin Talviolosuhteisiin Valmistetut Talvirenkaat

Renkaiden Kierrättäminen Kuuluu Niiden Huoltoon