Nastarenkaat vs. kitkarenkaat


Nastarenkaat olivat useimmiten ihmisten valinta turvalliseen talviajoon. Nykyään kuitenkin iso osa ihmisistä valitsevat kitkarenkaat nastarenkaiden sijasta. Kitkarenkaat, eli nastattomat renkaat ovat suoriutuneet nastarenkaita paremmin joissakin talviolosuhteissa. Tämä tarkoittaa sitä, että nastarenkaat eivät ole pakollinen talviostos, niin kuin joskus oli tapana. Voit edelleenkin nauttia nastarenkaiden tuomasta turvallisuudesta, jos sijoitat laadukkaisiin kitkarenkaisiin.

Yksi asia, mitä talvi tekee, on nostaa rengasmelua kuivilla teillä. Kun valitset talvirenkaita, kannattaa etsiä niitä renkaita, jotka eivät pidä kovin kovaa rengasmelua. Kitkarenkaat ovat paljon hiljaisemmat kuin nastarenkaat, kun ajetaan kuivilla teillä talvella. Koska nastarenkaiden nastat eivät pääse pureutumaan jäähän, ne vain vahingoittavat tietä, jolla ajat. Samalla, kun nastarenkaat kuluttavat teitä, ne pitävät kovaa meteliä. Tämän takia nastarenkailla on laitonta ajaa kesällä Suomessa.

Toinen asia, mikä kannattaa muistaa, kun valitaan nastarenkaiden ja kitkarenkaiden välillä on renkaiden käyttöikä. Normaalisti talvirenkaiden käyttöikä on lyhyempi kuin kesärenkailla. Tämä on pääosin sen takia, että talvirenkailla ajetaan paljon rankemmissa olosuhteissa kuin kesärenkailla. Talvirenkaiden kuluessa niiden suorituskyky laskee. Nastarenkaiden nastojen kuuluisi kulua tasaisesti, jotta renkaiden tasainen suorituskyky pysyisi läpi niiden eliniän. Kitkarenkaissa on taas käytetty erilaista, hieman venyvämpää kumiseosta, joka kuluu ajaessa tasaisesti, kun ajat lumisilla ja jäisillä teillä.

Mitä lumessa ajamiseen tulee, kitkarenkaat ja nastarenkaat ovat yleensä puheenaiheena. Moderneissa kitkarenkaissa on erittäin kehityksellinen kulutuspinnan kuvio, joka takaa yhtä hyvän pidon lumella kuin nastarenkaat. Yksi syy mikä parantaa juuri kitkarenkaiden pitoa on kulutuspinnan lamellien muotoilu. Niiden lamellit tarjoavat erinomaista pitoa pureutumalla lumeen samalla tavalla kuin nastarenkaiden nastat. Kitkarenkaat on myös tehty kehittyneistä kumiseoksista, jotka auttavat pidon parantamisessa lumella ajettaessa.

Ainoa olosuhde, missä nastarenkaat päihittävät kitkarenkaat, on jäällä. Vaikka moderneissa kitkarenkaissa onkin erinomaisia ominaisuuksia, ne eivät pidä yhtä hyvin jäällä kuin nastarenkaat, sillä niissä ei ole jäihin pureutuvia nastoja. Nastarenkaat ovat täydellinen valinta, jos ajat pääosin jäällä tai pakkautuneella lumella.

Lisää informaatiota nastarenkaista ja kitkarenkaista löydät täältä https://www.nokianrenkaat.fi/innovatiivisuus/turvallisuus/nastat-vai-kitkat/

Comments

Popular posts from this blog

Miksi Talvirenkaita Ei Tule Käyttää Kesällä

Ankariin Talviolosuhteisiin Valmistetut Talvirenkaat

Renkaiden Kierrättäminen Kuuluu Niiden Huoltoon