Nastarenkaiden etuja


Oletko koskaan ajanut märällä jäällä talvella? Jos olet, tiedät varmasti, että se on erittäin vaarallista, jos autossasi ei ole renkaita, jotka on suunniteltu sitä varten. Jos sinulla on vääränlaiset renkaat autossasi, voi olla, että jäät tiellä jumiin voimatta liikuttaa autoasi ollenkaan. Onnettomuuteen joutumisen riski on erittäin korkea, jos ajat kesärenkailla talven lumisilla ja jäisillä teillä.

Paras rengasvalinta loskaisille ja jäisille talviteille on nastarenkaat. Vaikka on olemassa nastattomia kitkarenkaita, nastarenkaat ovat paljon paremmat silloin, kun lämpötilat laskevat alle seitsemän Celsiusasteen. Nastarenkailla on paljon helpompi hallita autoa käännöksissä ja mutkissa. Ne on suunniteltu pitämään paremmin kuin mitkään muut renkaat. Nastarenkailla on paljon helpompaa myös jarruttaa ja kiihdyttää, koska pito niissä on erinomainen jäällä.

Nastarenkaat pitävät optimaalisen kitkan tien pintaan, joka parantaa auton jarrutuskykyä lukkiutumattomilla jarruilla. Jarrutusmatkan väärin mittaamisen riski on todella pieni nastarenkailla ajettaessa. Jarrua painettaessa auto ei liu’u liikaa ja siten vaaranna sekä kuljettajan ja kävelijöiden elämää. Pystyt hallitsemaan autoa samalla tavalla kuin kesällä kesärenkailla.

On tärkeää tietää tarkkaan, milloin nastarenkaita kannattaa käyttää, jotta niistä saa parhaan suorituskyvyn irti. Jos asuinpaikkakuntasi tiet ovat lumen peitossa talvisin, nastarenkaat eivät välttämättä tarjoa parempaa suorituskykyä. Silloin kannattaa hommata kitkarenkaat, jotka on suunniteltu juuri lumisille teille. Jos tien pinnat ovat kuitenkin normaalisti jään peitossa, nastarenkaat ovat parempi valinta. Älä kuitenkaan kuvittele, että nastarenkaat parantaisivat huonon kuskin ajokykyä. Kun tiet ovat liukkaita, täytyy muistaa hidastaa ajoissa ja ajaa erittäin varovaisesti sekä luottaa nastarenkaisiin.

Kun ostat nastarenkaat, kannattaa pitää mielessä, että nastarenkaiden kuluessa niiden pito laskee. Pidon heikkenemisen alkaa tuntemaan silloin, kun nastarenkaiden nastat kuluvat alle 0,6 millimetrin. Sen lisäksi, nastarenkaat saattavat kuluttaa myös tien pintaa. Jos muutenkin ajat loskassa tai lumessa, nastarenkaat eivät välttämättä tarjoa sitä kaikkein optimaalisinta suorituskykyä, mitä kaipaat.

Lisää tietoa nastarenkaista ja niiden suorituskyvystä löydät täältä https://www.nokianrenkaat.fi/

Comments

Popular posts from this blog

Miksi Talvirenkaita Ei Tule Käyttää Kesällä

Ankariin Talviolosuhteisiin Valmistetut Talvirenkaat

Renkaiden Kierrättäminen Kuuluu Niiden Huoltoon