Kuinka tunnistaa kitkarenkaat markkinoilla


Joko valita kitkarenkaan tai nastarengas on kysymys jonka voit kysyä itseltäsi, jos etsit uusia talvirenkaita ajoneuvoosi. Kitkarengas on suunniteltu pyörimään hiljaisesti ja tasaisesti tiellä. Se ei aiheuta paljon melua, kun se tulee kosketukseen tien kanssa. Rengas tunnetaan myös nimellä nastaton rengas, se voi lisätä turvallisuutesi tiellä silloin, kun olosuhteet muuttuvat nopeasti lämpötilan mukaan.

Mutta vain siksi, että kitkarengas rullaa tasaisesti ja hiljaisesti, ei se tarkoita, että se sopii käytettäväksi koko vuoden ajan. Kitkarenkaiden on suositeltu asennettavaksi ajoneuvoosi ennen kuin olosuhteet muuttuvat liukkaiksi ja niitä käytetään talvikauden päättymiseen saakka. Niiden suorituskyky perustuu jyrkästi kulmittaiseen laminaattiperiaatteeseen. Useimmissa Euroopan maissa kitkarenkaat ovat ainoa talvirengasvaihtoehto.

Miten voit siis tunnistaa nastarenkaan muista renkaista markkinoilla, jos et ole koskaan ennen nähnyt sellaista? Yksi asia, jonka huomaat nastarenkaista, on, että niillä on yleensä syvemmät urat verrattuna koko kausi tai kesärenkaisiin. Syvät urat mahdollistavat näiden renkaiden lumen sekä loskan poiston, joka tulee renkaasta ajon aikana. Ne mahdollistavat myös renkaiden paremman vetovoiman ajettaessa lumisella tiellä pakaten lumen kulutuspinnalle.

Syvien urasyvyyksien lisäksi huomaat myös sen, että kitkarenkaissa on tuhansia rakoja kulumiskuvioissaan. Näitä rakoja kutsutaan särmiksi ja tavallisesti toimivat tuhansina purevina reunoina jäisillä teillä. Ne auttavat kiihdytyksen, pysäytyksen ja jarrutuksessa. Oikein käytettynä kitkarenkaat voivat auttaa lisäämään turvallisuutta niinä kausina, jolloin lämpötila muuttuu hyvin nopeasti. Koska ne ovat pääasiassa talvirenkaita, joissa on kylmän talvikauden sopivia ominaisuuksia, niitä ei pidä käyttää kesällä.

Katso täältä lisää tietoa kitkarenkaista ja miten tunnistat ne markkinoilla, käy kotisivuillamme tänään.

Comments

Popular posts from this blog

Miksi Talvirenkaita Ei Tule Käyttää Kesällä

Ankariin Talviolosuhteisiin Valmistetut Talvirenkaat

Renkaiden Kierrättäminen Kuuluu Niiden Huoltoon