Mitä tulisi tietää ennen kuin ostaa nastattomat talvirenkaat

nastattomasta talvirenkaasta

Mikään ei ole niin pelottavaa kuin ajaminen jäisillä teillä kesärenkailla. Kesärenkaita ei ole suunniteltu tarjoamaan hyvää pitoa talvisilla teillä, joten todennäköisyydet luisumiselle ja onnettomuuteen joutumiselle ovat hyvin korkeat. Koska renkaat ovat yksi auton tärkeimmistä turvallisuusominaisuuksista, kannattaa investoitava hyviin talvirenkaisiin talven lähestyessä. Jos asuinpaikassasi on talvella enemmän lunta kuin jäätä, kannattaa harkita nastattomien talvirenkaiden hankintaa.

On monia asioita, jotka on hyvä tietää, ennen kuin ostaa nastattomat talvirenkaat ajoneuvoonsa. Nastattomissa talvirenkaissa on kuva, joka osoittaa niiden olevan suunniteltu toimimaan hyvin talvella. Kuva on kolmihuippuinen vuori, jonka sisällä on lumihiutale. Se ei esiinny pelkästään nastattomissa talvirenkaissa, vaan myös nastarenkaissa sekä joka kelin renkaissa.  Jos huomaat renkaan, jossa ei ole tätä kuvaa, se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että rengasta ei ole suunniteltu toimimaan jäällä ja lumella.

Toinen asia, joka on hyvä tietää nastattomista talvirenkaista, on se, että ne on valmistettu pehmeästä kumista. Verrattuna kumiin, jota käytetään kesärenkaiden ja joka kelin renkaiden valmistuksessa, talvirenkaiden valmistukseen käytetty kumi on pehmeämpää.  Kun lämpötila laskee alle nollan, kumi kovettuu juuri oikean verran, jota sinun on mukava ajaa. Myös renkaiden kulutuspinnat nastattomissa talvirenkaissa ovat erilaiset kuin kesärenkaissa.  Ne on valmistettu poistamaan jäätä ja lunta tieltä.

Kun ihmiset ostavat nastattomia talvirenkaita talven varalle, aika monet ostavat niitä vain kaksi ja aikovat käyttää niitä yhdessä kesärenkaiden tai joka kelin renkaiden kanssa. Tämä ei ole ollenkaan suositeltavaa. Vaikka säästät hieman rahaa ostamalla vain kaksi talvirengasta, et saa samaa turvallisuutta ja mukavuutta kuin saat neljästä nastattomasta talvirenkaasta.  Ajoneuvon turvallisuuden parantamisen lisäksi neljä talvirengasta takaavat myös kesärenkaidesi tai joka kelin renkaidesi tasaisen kulumisen.


Lisää vinkkejä nastattomista talvirenkaista löydät verkkosivuiltamme Nokian Renkaat.

Comments

Popular posts from this blog

Miksi Talvirenkaita Ei Tule Käyttää Kesällä

Ankariin Talviolosuhteisiin Valmistetut Talvirenkaat

Renkaiden Kierrättäminen Kuuluu Niiden Huoltoon