Vinkkejä nastattoman talvirenkaan tunnistamiseen

nastarenkaat

Ne jotka ovat koskaan ajaneet lumi- tai jäänpeitteisillä teillä, voivat olla yhtä mieltä siitä, että niillä ei ole viisasta ajaa kesärenkailla. Autoon on asennettava talvirenkaat voidakseen ajaa tällaisilla teillä turvallisesti ja mukavasti. Vaikka ympärivuotiset renkaat toimivat tien päällä hyvin syksyllä, keväällä ja kesällä, ne eivät toimi enää yhtä hyvin lumisilla teillä. Niissä ei ole riittäviä ominaisuuksia lumen, jään ja kylmän aiheuttamien vaarojen käsittelyyn.

Kun olet ostamassa talvirenkaita ajoneuvoosi, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: nastarenkaat tai nastattomat talvirenkaat. Viimeksi mainitut ovat sallittuja useimmissa maissa. Ne on suunniteltu joustamaan myös lämpötilojen pudotessa erittäin alhaisiin lukemiin. Tämä on mahdollista renkaiden valmistukseen käytettyjen kehittyneiden kumiyhdisteiden ansiosta.

Jos et ole aiemmin hankkinut nastattomia talvirenkaita, voi olla hieman vaikea erottaa niitä nastarenkaista. Jos tiedät, miltä ne näyttävät, tunnistaminen ei ole kovinkaan vaikeaa. nastattoman nastarenkaat kulutuspinnoilla on suuri rooli sen varmistamisessa, että renkaat kykenevät selviytymään renkaan alle jäävästä lumesta, jäästä ja loskasta.

Toinen asia, jonka huomaat nastattomassa talvirenkaassa on, että sen kulutuspintakuviossa on pieniä rakoja. Näitä rakoja kutsutaan sivuttaisuurteiksi ja ne toimivat purevina reunoina jäällä. Ne auttavat jarruttamaan, kiihdyttämään ja hidastamaan. Näiden rakojen ansiosta pystyt ajamaan talvisilla teillä mukavasti ilman huolta siitä, että törmäilet muihin ajoneuvoihin tai matkustajiin. Jarruttaessasi autosi ei liu’u lumella ja jäällä ja siten aseta sinua alttiiksi onnettomuudelle.


Lisää vinkkejä nastattoman talvirenkaan tunnistamiseen löydät osoitteesta Nokian Renkaat vaikka jo tänään.

Comments

Popular posts from this blog

Miksi Talvirenkaita Ei Tule Käyttää Kesällä

Ankariin Talviolosuhteisiin Valmistetut Talvirenkaat

Renkaiden Kierrättäminen Kuuluu Niiden Huoltoon