Tärkeitä asioita hyviä talvirenkaita hankittaessa


Tärkeitä asioita hyviä talvirenkaita hankittaessa

Talvirenkaiden toiminnan ymmärtämisestä on hyötyä talvirenkaiden hankintaa ajatellen. Talvirenkaiden kanssa ajaminen lumisilla, loskaisilla tai jäisillä talviteillä on turvallisempaa kuin ympärivuotisilla renkailla tai kesärenkailla. Eri rengassarjojen ostaminen kesä- ja talvikäyttöä varten on jonkin verran hintavaa, mutta sen ei kannata antaa vaikuttaa liikaa päätöksentekoon, jos turvallisuus tien päällä on korkealla prioriteeteissäsi.

Yksi talvirenkaisiin liittyvä asia on, että ne on tehty pelkästään kylmällä säällä käytettäväksi. Nastat, sivuttaisuurteet sekä kulutuspinnan urat tekevät niistä epäsopivat keväällä, syksyllä ja kesällä käytettäviksi. Metalliset nastat kaivautuvat jäähän ja lumeen ja lisäävät renkaiden pitoa. Renkaiden kulutuspintakuviot on suunniteltu myös ajatellen parempaa pitoa lumella, ja ne ovat täysin tarpeettomat ajettaessa lämpimillä ja kuivilla teillä.

Toinen merkittävä asia liittyen talvirenkaat – pääasiassa nastarenkaisiin – on, että niiden käyttäminen voi olla rajoitettua tai kokonaan kiellettyä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa on osavaltioita, joissa nastarenkaita ei saa käyttää ollenkaan edes talvella. Rikot lakia niitä käyttämällä ja saat huomattavat sakot. Joillain alueilla, joissa nastarenkaat on kielletty, voit silti käyttää nastattomia talvirenkaita. Välttääksesi lain rikkomisen pitää ymmärtää oman alueesi lait ja säädökset talvirenkaiden käytöstä.

Parhaat talvirenkaat ovat jonkin verran kalliimpia kuin heikkolaatuiset renkaat. EI kannata odottaa saavansa hyviä talvirenkaita samalla hinnalla kuin kitkarenkaat. Jos et halua tyhjentää pankkitiliäsi kokonaan talvirenkaita ostaessasi, kannattaa ostaa renkaat hyvissä ajoin ennen talven tuloa.

Lisää tietoa talvirenkaista saat vierailemalla verkkosivullamme osoitteessa nokianrenkaat.fi vaikka heti.

Comments

Popular posts from this blog

Miksi Talvirenkaita Ei Tule Käyttää Kesällä

Ankariin Talviolosuhteisiin Valmistetut Talvirenkaat

Renkaiden Kierrättäminen Kuuluu Niiden Huoltoon