Miksi Talvirenkaita Ei Tule Käyttää Kesällä


nastarenkaat

Jos olet sijoittanut talvirenkaat, koska asuinpaikassasi esiintyy talvella lunta ja jäätä, sinun pitäisi tietää, ettei talvirenkaita tule käyttää kesällä. Toisaalta ympärivuotiset renkaat sopivat käytettäväksi vain keväällä, kesällä ja syksyllä, mutta ne eivät ole täydelliset talvella. Ympärivuotiset renkaat voidaan asentaa autoon, kun loputkin lumet ovat sulaneet ja tiet pysyvät kuivina.

Kun ostat Nokian Nordman 7:n kaltaiset ​​talvirenkaat, ne on tarkoitettu käytettäviksi ainoastaan talvikuukausina. Näiden renkaiden käyttämistä muina vuodenaikoina ei suositella. Joissakin osavaltioissa on laitonta käyttää nastarenkaat tietyn päivämäärän jälkeen. Talvirenkaat – varsinkin nastarenkaat – ovat paras valinta vaativiin talviolosuhteisiin, kun esiintyy paljon lunta ja jäätä. Ne tarjoavat näissä olosuhteissa erinomaisen pidon, erityisesti sivuttaispidon. Jopa maastoautoissa paras valinta ankariin talviolosuhteisiin on SUV nastarenkaat.

Kaikki talvirenkaat, sekä nastarenkaat että nastattomat talvirenkaat, on suunniteltu saamaan suurempi pito äärimmäisen kylmissä olosuhteissa ja jäisillä, lumisilla tai loskaisilla teillä. Niiden kumiseokset ovat pehmeämpiä ja pysyvät siten joustavampana, jolloin rengas pystyy tarttumaan paremmin tien pintaan kylmissä olosuhteissa. Sama joustava kumiseos, joka toimii hyvin talvella, ei hävitä lämpöä hyvin ja kuluu nopeammin kuivilla kesäteillä. Jos käytät niitä kuumilla kesäteillä, ylikuumenemisen tai renkaan räjähtämisen riski lisääntyy. Talvirenkaiden erikoiskumiseosta ja kulutuspinnan muotoilua ei ole suunniteltu toimimaan lämpimällä.

Pehmeämpi kumiseos ja talvirenkaiden kulutuspinta luovat myös enemmän vierintävastusta kuivilla teillä, jolloin kulutat enemmän polttoainetta ja renkaat kuluvat nopeammin. Tämä ei ole ekologinen eikä taloudellinen ratkaisu. Jos ajatuksenasi ei ole vaihtaa renkaita talven jälkeen, toiseksi paras vaihtoehto turvallisen ajon takaamiseksi talviolosuhteissa on investoida joka kelin renkaisiin. Toisin kuin ympärivuotiset renkaat, joka kelin renkaat on merkitty talvirenkaiden tapaan symbolilla, jossa on lumihiutale kolmihuippuisen vuoren sisällä. 3PMSF-symboli osoittaa, että renkaalla on kunnollinen lumiluokitus. Se siis täyttää lumella ajamiseen asetetut vaatimukset.

Lisää vinkkejä renkaista kesäolosuhteisiin saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/.

Comments

  1. Kattava postaus. Meillä on aina kesä- ja talvirenkaat erikseen. Olen kuitenkin kuullut, että osa käyttäisi samoja renkaita ympäri vuoden. Nyt pitäisi käydä syksyllä rengasliikkeessä hakemassa uudet talvirenkaat, ovat sen verran kuluneet jo. https://www.autoasisaimaankatu.fi/palvelut/13-renkaiden-vaihto-lahti.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ankariin Talviolosuhteisiin Valmistetut Talvirenkaat

Renkaiden Kierrättäminen Kuuluu Niiden Huoltoon