Ankariin Talviolosuhteisiin Valmistetut Talvirenkaat



Siihen on syynsä, miksi renkaat tulee vaihtaa talvirenkaisiin ennen talvisten olosuhteiden saapumista. Jos ne ovat korkealaatuiset, ne toimivat periaatteessa kaikenlaisissa talviolosuhteissa. Ne ovat turvalliset tarjoavat auton hyvän hallittavuuden. Talvirenkaat on oltava hyvä pito lumessa ja jäällä, jotta voit pysähtyä tehokkaasti ja sinulla on tarpeeksi pitoa liikkeelle lähtöön ja jyrkkienkin mäkien nousemiseen.

Ei siis syytä huoleen, vaikka kadut olisivat lumen peitossa tai lumimyrsky valloillaan, koska renkaasi on valmistettu juuri näitä olosuhteita ajatellen. Kovissa lumimyrskyissä on huolehdittava enemmän näkyvyydestä kuin siitä, että autossa on riittävä pito ja hallinta. Talvirenkaiden kulutuspintakuvio takaa hyvän pidon ja hallittavuuden saavuttamisen lumisilla pinnoilla. Kannattaa kuitenkin tarkkailla pakkaantunutta lunta, joka voi helposti muuttua jäiseksi. Näin käy usein risteyksissä, joissa monet autot pysähtelevät. Näistä kohdista voi tulla erittäin liukkaita. Nastarenkaat on metalliset nastat pidon luomiseksi jäällä. Nastattomat talvirenkaat eivät ole aivan yhtä hyvät jäällä, mutta ne toimivat silti varsin hyvin, koska niissä on kulutuspintaan integroituja pitohiukkasia, jotka luovat hiekkapaperityyppisen pinnan ja luovat kitkaa jäällä.

Kesärenkailla ei ole mitään todellisia mahdollisuuksia toimia ankarissa talviolosuhteissa. Siksi niiden käyttö talvella onkin usein kiellettyä maissa, joissa esiintyy ankaria talvia. Talvikuukausina kesärenkaiden käyttö ei ole sallittua, vaan autossa tulee käyttää talvirenkaita. Vaikka maassasi ei ole asiaa säätelevää lainsäädäntöä, kesärenkailla ei kannata lähteä ajamaan talvisiin olosuhteisiin.

Varmista siis, että sinulla on korkealaatuiset talvirenkaat, joiden kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm ja joissa on riittävä rengaspaine. Niissä ei myöskään tulisi olla viiltoja eikä halkeamia, jotka voivat johtaa renkaan räjähtämiseen. Varmista, että ne on asennettu ennen lumen satamista, jotta voit ajaa turvallisesti ensilumen tultuakin.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/

Comments

Popular posts from this blog

Miksi Talvirenkaita Ei Tule Käyttää Kesällä

Renkaiden Kierrättäminen Kuuluu Niiden Huoltoon